JAMÍNOVÁ RÝŽE
DO RÝŽE DEJTE OLEJ A NAMLETÉ OŘECHY.
JÍDLO PRO TOHO, KDO MASO NEJÍ, NEBO HO CHCE VYNECHAT
A JÍDLO PRO TOHO, KDO MASO MILUJE / TO JSEM JÁ/
https://www.youtube.com/watch?v=5aFPifY5dE8&feature=youtu.be
JAMÍNOVÁ RÝŽE
DO RÝŽE DEJTE OLEJ A NAMLETÉ OŘECHY.
JÍDLO PRO TOHO, KDO MASO NEJÍ, NEBO HO CHCE VYNECHAT
A JÍDLO PRO TOHO, KDO MASO MILUJE / TO JSEM JÁ/
https://www.youtube.com/watch?v=5aFPifY5dE8&feature=youtu.be
VIDEO MAKOVO JABLEČNÝ KOLÁČ
tento recept jsem použila jako součást
vysílání ŠTASTNÁ VE SVÉM TĚLE 6. DÍL
BEZ MOUKY A BEZ CUKRU
odkaz na video je zde:
CELÝ RECEPT - VIDEO
https://www.youtube.com/watch?v=onO-0v5dzwo&feature=youtu.be,
ČÁST RECEPTU
VIDEO KLÍČENÍ ČOČKY
https://www.youtube.com/watch?v=Ycm9UGMV2io&feature=youtu.be
www.youtube.com/watch?v=Ycm9UGMV2io&feature=youtu.be
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
www.facebook.com/MetDaanFashion/videos/453359418998015
www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/2829631593773955
www.youtube.com/watch?v=N3lVupIkdeg
MÁTE RÁDI LILEK?
Dokonce se hodí i k rybě.
Obalíme ho v hrašce a opražíme / existuje několik způsobů/
Rybu děláme na grilu a kousek lilku také grilujeme.
Potom různě kombinujeme
Já jsem dnes dělala bazalkové pesto,
Tak jsem ho přidala k jídlo a namáčím zelné listy.
Rajčátka jsem si vypěstovala sama, na balkoně.
CHOBOTNICI MILUJI.
sobota 8.8.2020,
připravila jsem si tak, jak jí mám ráda
VAŘÍM CHOBOTNICI
Uvařila jsem ji a je úplně měkoučká.
Rozplývá se na jazyku.
Zítra udělám k obědu
Obr 1
Chobotnice k přípravě.
Dala jsem vařit vodu, když voda vřela,
desetkrát jsem ponořila sem a tam.
Teplotní šok.
Obr. 2+3
Chobotnice, bobkový list, jalovec / ten pěstuji roste mi na balkoně/
olivový olej, zakápnu
Obr. 4
Vložím do sáčku, mělo by to být ve vakuu,
ale nemám teď vakuovač k dispozici, zatím
Sáček uzavřu a vařím.
Ve velkém hrnci.
2-3 hodiny.
Když chobotnici vytáhnu,
udělám zase teplotní šok.
Z horké lázně do studené lázně.
Potom dám na talíř a nechám vychladanout.
Dam do lednice do doby, kdy budu připravovat k jídlu.
Quionou dobře propláchneme.
Na začátku se tvoří něco podobného pěně,
to jsou saponiny, kterých se právě potřebujeme zbavit.
Proplachujeme vždy v sítu pod tekoucí vodou.
Vařím v rýžovaru.
Když propláchnu kápnu olej,
neleju vodu
Quinoa je pseudoobilovinou, příbuznou amarantu.
Jedná se o semínka rostliny zvané merlík čilský,
jehož domovinou je Latinská Amerika.
Dodnes většina produkce pochází z oblasti Bolivie, Peru, Chile, Ekvádoru a Kolumbie,
avšak podařilo se ji vypěstovat i v řadě evropských zemí.
Semínka quinoy se vyskytují v řadě barevných variant
od krémových tónů přes hnědočervené až po téměř černé.
quinoa je bezlepková.
Z velké části je tvořena škroby, dále proteiny.
Právě pro obsah bílkovin je často vyzdvihována.
Obsahuje totiž všechny esenciální aminokyseliny, j
je tedy dobrým zdrojem bílkovin rostlinného původu.
itamíny skupiny B (riboflavin, thiamin, kyselina listová a B6), vitamín E a karotenoidy.
Quinoa obsahuje také minerály a stopové prvky. Najdeme v ní hlavně železo, mangan, fosfor, zinek a měď.
ČERNÁ ČOČKA
Na rozdíl od ostatních luštěnin, belugu není nutné před přípravou namáčet. Je drobnější a po uvaření dobře uchovává tvar. Vaří se v neosolené vodě zhruba 25 – 30 minut. Skvěle se hodí do salátů (černá čočka salát – viz recept níže), k rybě, výborně chutná s kořenovou zeleninou. Její jemnou chuť lze doplnit olejem z vlašských ořechů, případně sezamovým či balsamico octem s kapkou hořčice. Perfektně se hodí také do pomazánek.
MILUJI RYBY a wakame
PEČIVO / 4.7.2020/
Mozarella, 2 vejce, 2 lž. psylia, sezam černý, sezam bílý,
chia semena, slunečnice, dýně, sůl, chili koření
MILUJI KREVETY A ČASTO SI JE PŘIPRAVUJI.
KRŮTÍ MASO MLETÉ S BROKOLICÍ.
mleté krůtí maso, dala jsem krůtí stehna,
prsa jsou suchá,
Maso ochutím, sůl, pepř, přidám česnek,
přidám svou naloženou petrželku
přidám brokolici,
brokolici růžičky, za syrova
nožičku od brokolice oloupám
a na struhadle nastrouhám jako okurku.
maso a brokolici promíchám,
udělám tvary
a dám do trouby.
Peču při 200 stupních a
nepoužila jsem žádný tuk.
Jen jsem trošku pomazala pečící papír
na plechu, ale nemusí být.
------------------------------------------------
KAŠE Z KVĚTÁKU A Z CELERU
květákové růžicky nakrájím,
celer nastrouhám
a dám vařit.
Osolím, ochutím zeleninovou solí,
Když provařím, chvíli /vodu zcedím a použiji na polévku/
Potom rozmixuji, přidám česnek
a přidám přepuštěné máslo.
Kaše je vynikající.
Ozdobím opraženou cibulkou a pažitkou.
OKURKOVÝ SALÁT
Okurka nastrouhaná a zalitá kefírem.
Mám ráda kozí kefír. Osolím.
20.5. JÍDELNÍČEK
Jsem v tomto čase doma, tak mám čas na to si připravit všechna 3 jídla.
Je jasné, že jakmile začne práce venku a také různé cestování. budu si jídlo připravovat,
ale asi ne všechny 3 porce.
Když vím že někam jedu, nebo mám práci venku, tak si většinou něco zbalím do krabiček.
Ale někdy se i stane, že si musím jídlo koupit.
V tom případě vždy jako první hledám KFC,
když nenajdu KFC, JSEM SMUTNÁ.......
SNÍDANĚ 20.5.2020
ráno jsem si napekla housky, ale trošku jinak.
Housky z čedaru, rolky s tvarohem, zelenina co dům dá
OBĚD 20.5.2020
Kuřecí steak, rýže, pekanové ořechy, přepuštěné máslo - ABSOLUTNĚ CHUTOVÁ BOMBA.......zázvor, olivy, naklíčená semena, zelený salát, dip z nízkotučného jogurtu,
VEČEŘE 20.5.2020
Je sezóna chřestu a tak já každý den připravuji alespoň jedno jídlo z chřestu.
Více mi chutná ten zelený a hlavně nemusí se tolik loupat
a když je čerstvý výborně chutná i syrový.
květákovo-chřestové-pepřové pyré, aljašská treska, chřest, lísková jádra, paraořechy,
SNÍDANĚ - KVĚTINOVOKREVETOVÝ PŘEDKRM
Dnes jsem měla posunutý den.
Takže snídaně byla až v 11 hodin, do té doby jsem spala.
Ani nebudu psát proč:)))))
A tak snídaně byla spíše takový obědový předkrm.
Miluji krevety, a tak jsem si udělala květinovo krevetový předkrm.
OBĚD
hlíva ústřičná na cibulce,
jako příloha
chřest promíchaný s rýží, semínka, pinie, bazalkové pesto, špek, para ořechy, zelená salát, fenikl,
VEČEŘE
uzený losos, fenikl, cibulka, čedar, žitná placka
salát - rukola, pinie, rajčata, naklíčená semena, naklíčená ředkev,
DNES MÁM ZELENÝ DEN.
Ráno jsem si vyrobila bazalkové pesto, a s ním budu pracovat během dne. Budu ho kombinovat
s jinými jídly. Některé mé recepty možná budou pro vás překvapením.
Nedělám nic složitého, spíše se soustředím na různé chutě a doplnky.
Potřebuji mít jídlo udělané rychle, aby bylo dobré a aby dobře vypadalo.
ZELENÁ SNÍDANĚ
Na snídani jsem použila část vyrobeného pesta a tvaroh, z toho jsem udělala pomazánku.
Housky jsou z žitné mouky.
SVAČILA JSEM DVAKRÁT MĚLA JSEM CHUŤ NA SLADKÉ
POHÁR
TVAROH, ZAKYS SMETANA, KAKAO, BORUVKY, RYBÍZ, NESLADÍM CUKREM.
CUKR NEPOUŽÍVÁM VŮBEC
TENTO DEZERT JSEM SLADILA - ČEKANKOVÝ SIRUP
VEČEŘE - POZDNÍ OBĚD
KVĚTAKOVÝ NÁKYP + PESTO
KUŘECÍ STEHENNÍ ŘÍZEK,
A MÁME SEZONU CHŘESTU
WAKAME - ŘASA
SNÍDANĚ 15.5.2020 ŽLUTÝ DEN
Dnes řeším zdraví a tak jsem si udělala jídlo v barvě 3. čakry.
SKYR, ZÁKYS, ČEDAR, PAŽITKA, /POMAZÁNKA/
ČEDAR . MOCHYNĚ PERUÁNSKÁ /physalis, miluji, často používám/
jedlé květy,
červná paprika, zelená paprika, mungo, naklíčená semínka, semínka tykve, mandle
ořechy, para ořechy.
čaj zázvor
OBĚD 15.5.2020 ŽLUTÝ DEN
MOŘSKÝ ĎAS NA GRILU / líčka/ , lilek na grilu v pepřovém těstíčku, chřest na grilu, semínka borovice pinie, mungo, klíčená ředkvička, naklíčená čočka, salát mescium / v gastronomii znamená mix baby salátů/, jedlé květy / miluji, používám, para ořechy, lískové ořechy
VEČEŘE 15.5.2020 ŽLUTÝ DEN
VEČERNÍ POLIBEK, MASO KUŘECÍ, NALOŽENÉ V ČESNEKOVÉM DIPU
VÍNEČKO MILOVANÉ, BÍLÉ, SUCHÉ
SNÍDANĚ 14. 5. 2020
UTOPENÉ VEJCE, TUŇÁK, PEČIVO Z TVAROHU......DRUHÁ POLOVINA SYROVÁ STRAVA , HLAVNĚ MRKVIČKA A ZBYTEK CO DŮM DÁ........POLOVINA, VAŘENÁ, VĚTŠÍ POLOVINA SYROVÁ......ŠETŘÍM ENZYMY
OBĚD 14.5.2020
KUŘECÍ STEHEHNNÍ ŘÍZEK…….VAŘENÝ KEDLUB + TROŠIČKU ČERVENÉ ZELÍ, + HRANOLKY ZE SYROVÉHO KEDLUBNU……ČÁST STRAVY SYROVÁ……ŠETŘÍM ENZYMY
VEČEŘE 14. 5. 2020
LÍČKA MOŘSKÝ ĎAS……WAKAME ŘASA….NAKLÍČENÁ ČERVENÁ ŘEPA….KLÍČKY MUNGO….KLÍČKY ŘEDKEV….PARA OŘECHY, PINIOVÉ OŘECHY…….
Jídelníček 13.2020
SNÍDANĚ avokádo, Cottage, tuňák, mandle, zelenina dle výběru. Pečivo
https://www.astrobohacova.cz/SNIDANE-a165_0.htm
OBĚD - je období grilování dělám vše na grilu,
Kuřecí stehenní řízek, grilovaná cuketa, grilovaná cibule, zbytek vše syrové,
snažím se kombinovat syrovou + vařenou stravu, zajímám se nyní o enzymy
VEČEŘE - kuřecí stehenní….smažený česnek…smažený celer,,,,cibulky, mandle, jogurt, 1 ůžíce majolky…
SNÍDANĚ
OBĚD
2. KUŘECÍ NA CHŘESTU A ZELENINĚ - je období chřestu, je květen
SVAČINA
3. PALAČINKA, ZÁKYS. SM, BORŮVKY, JAHODY, bez cukru LOW CARB
sladidlo Sukraloza, jen trošičku ......informace zde:
https://www.astrobohacova.cz/SLADKE-a174_0.htm
VEČEŘE
4. HLÍVA ÚSTŘIČNÁ - POLÉVKA
II. VEČEŘE
5. VÍNEČKO BÍLE - budu ťa pít, co budu žít, VÍNEČKO BÍLÉ - SUCHÉ
VÍNEČKO BÍLÉ - budu ťa pít, co budu žít VÍNEČKO BÍLÉ