Kategorie

Podporuje mojeID

Úvod » ZDRAVÍ - PREVENCE » FLAVOCEL - ÚNAVA, VYČERPÁNÍ


        

FLAVOCEL - ÚNAVA, VYČERPÁNÍ

PODPORA IMUNITY

skladem

 

Skladem: 1 ks
Číslo produktu: 4
běžná cena 503 Kč (21 EUR)
naše cena bez DPH: 320 Kč (13 EUR)
naše cena s DPH (21 %):
387 Kč (16 EUR)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

u každého výrobku nezapomente zaplatit poštovné

ČR 75 KČ

Zahraničí podle poštovního ceníku 

můžete si za jedno poštovné ještě obejdnat v sekci 

www.astrobohacova.cz/KNIZNI-NOVINKY-c12_0_1.htm

www.astrobohacova.cz/LECIVE-KAMENY-c20_0_1.htm

 

Použití Flavocelu

  • podporuje imunitu
  • zlepšuje stavy únavy a vyčerpání
  • pečuje o stav pojivových tkání
  • přispívá k dobrému stavu krevních cév

 

Doporučené dávkování

Dospělí: 1–2 tablety denně
Děti (od 3 do 12 let): 1/2 tablety denně
V obou případech následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.

Upozornění

Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Flavocel neobsahuje cukr, takže je vhodný i pro diabetiky!
Doplňky stravy nejsou určeny k používání jako náhrada pestré stravy.
Výrobek není určen pro děti do 3 let.
Ukládejte mimo dosah dětí.
Skladujte v suchu a temnu při teplotě 10–25 °C, chraňte před mrazem.

Energetické působení Flavocelu podle principů TČM

Flavocel harmonizuje především energetické dráhy ledvin, močového měchýře, tří zářičů, plic, srdce a sleziny, a pomáhá tak řešit problémy vztahující se k nedostatečné funkci příslušných orgánů. Jde o biologicky vysoce aktivní přípravek, který se dá velmi dobře kombinovat s ostatními produkty Energy.

Flavocel může pomoci v období chřipkových epidemií, při rekonvalescenci organismu i proti působení oxidačního stresu v životě každého jedince. Má široké použití nejen díky všeobecně uznávaným účinkům vitaminu C, ale také díky obsahu rostlinných polyfenolů z ibišku súdánského.

Ibišek súdánský (Hibiscus sabdariffa) je bohatým přírodním zdrojem vitaminu C, organických kyselin, polysacharidů, fytosterolů a flavonoidů. Ibiškový extrakt má silný antibakteriální efekt. Může dokonce zastavovat i růst bakterie způsobující tuberkulózu (Mycobacterium tuberculosis). Působí proti horečkám a křečovitým stahům svalstva dělohy a střev, tiší kašel a má mírně sedativní účinky. Ve vyšších dávkách eliminuje střevní parazity a nežádoucí mikroorganismy. Celkově osvěžuje organismus, snižuje krevní tlak, mírní otoky a podporuje vylučování žluči. Rostlinná barviva (flavonoidy) spolu s vitaminem C „vychytávají“ volné radikály, a tím brzdí oxidační procesy v buňce, které vedou k jejímu stárnutí. Obsažené fytosteroly snižují hladinu cholesterolu v krvi, napomáhají rozpadu močových kamenů a rozpouštějí aterosklerotické pláty v cévách. Vzhledem k vysokému obsahu ovocných kyselin má výtažek z ibišku lehce projímavý a diuretický efekt. Účinkuje příznivě proti zánětům močových cest, močového měchýře, ledvin a prostaty. Poslední výzkumy dokazují ochranný vliv na srdce a cévy.

Flavonoidy patřící do skupiny látek zvaných polyfenoly jsou dávány do souvislosti se snížením výskytu závažných nemocí (nádorová onemocnění, kardiovaskulární choroby, diabetes aj.). Jsou obsažené prakticky ve všech rostlinných buňkách a zpravidla doprovázejí vitamin C, u nějž plní jakousi roli osobního strážce. Chrání jej nejen před poškozením oxidačními procesy, ale zároveň výrazně zvyšují jeho vstřebatelnost a účinnost. Tyto dvě látky jsou názorným příkladem tzv. synergického působení, kdy jejich společný účinek je mnohonásobně vyšší, než kdyby se užívaly každá zvlášť. Přírodní flavonoidy mají řadu blahodárných farmakologických vlastností, například silné antivirové, antioxidační, antibakteriální a protizánětlivé účinky. Pozitivně ovlivňují metabolismus cholesterolu a tuků v organismu a snižují riziko vzniku aterosklerózy, diabetu, infarktu a mozkové mrtvice. Některé studie navíc naznačují, že příjem potravin obsahujících určité polyfenoly může chránit organismus před některými formami nádorů (především rakoviny plic, trávicího traktu, rakoviny prsu a děložní sliznice u žen a rakoviny prostaty u mužů).

Vitamin C je důležitým doplňkem stravy, neboť si jej lidské tělo nedokáže samo „vyrobit“. Ve Flavocelu je vysoce vstřebatelná levotočivá (v přírodě se přirozeně vyskytující) forma vitaminu C s příznivým vlivem na organismus. Vitamin C se účastní mnoha metabolických reakcí. Je nezbytný pro růst a regeneraci zubů, dásní, vaziva, cév a kostních buněk. Zvyšuje imunitu stimulací tvorby protilátek, působí antioxidačně a umožňuje činnost různých enzymů v těle. Dokáže navázat některé toxiny, čímž omezuje jejich negativní dopad. Je rovněž potřebný pro hojení ran. Zlepšuje tvorbu hormonů nadledvin a kolagenu, snižuje hladinu cholesterolu a napomáhá vstřebávání železa z potravy. Celkově udržuje organismus v dobré kondici. Při chřipkových onemocněních, v období rekonvalescence a u kuřáků se obecně doporučuje zvýšit příjem vitaminu C. Nedostatek vitaminu C způsobuje kurděje, anémii a bývá příčinou otoků dásní, slabosti, únavy a krvácení z nosu. Vitamin C je výhodnější užívat v několika menších dávkách, než konzumovat ve velkém množství najednou. Jeho nadbytek se vylučuje močí bez využití v organismu.

Přidané éterické oleje obsahují velké množství látek, které stimulují nervový systém. Svým působením mnohou ovlivnit emoční rozpoložení jedince a také činnost žláz s vnitřní sekrecí. Éterické oleje působí přímo nebo preventivně rovněž u samotných rostlin. Mnohé z účinných látek zajišťují ochranu rostliny a jejího povrchu proti škůdcům, plísním, bakteriím, dokonce i proti toxinům a chemickým látkám. Všechny silice mají antimikrobiální účinky, některé navíc mají i protiplísňové a imunomodulační vlastnosti.