Kategorie

Podporuje mojeID

ČERNÝ BEZ KVĚTY
BEZOVÉ ŠAMPÁŇO

 

BEZOVÉ ŠAMPÁŇO  - JÁ HO MILUJI

ČERNÝ BEZ  ŠAMPÁŇO

5 L PŘEVAŘRNÉ VODY,

0,5 KILA CUKRU SVAŘÍME,

VYCHLADÍŠ

KVĚTY ČERNÉHO BEZU

1 CITRON – 2 CITRONY

PŮLKU KVASNIC

ZAŠPUNTUJI A 9 DNÍ NECHÁM ODSTÁT.

Přecedím a mohu pít.

Já si dávám do mrazáku,

Jako kostky ledu.

Potom dávám bud do minerálky,

Nebo do různých nápojů.

Kombinuji také například s mátou.





OBALOVANÝ BEZ V HRAŠCE

 

 

Obalovaný  BEZ

Všichni to známe PŘED HEŘMÁNKEM SMEKNI A PŘED BEZEM KLEKNI

Někteří lidé obalují  černý  bez v trojobalu,

ale já protože se vyhýbám tomu, abych používala hladkou mouku,

Používám hrašku.

Hraška je chutná směs hrachu a bezlepkových obilovin k zahušťování nebo obalování masa, zeleniny a dalších potravin.

Květy bezu umyju, osolím, nechám odkapat.

Připravím si hrašku, na pánev dám přepuštěné máslo, GHI,

dělám si své vlastní přepuštěné máslo je to mnohem levnější.

Květy ještě stále se zeleným stonkem, obalím v hrašce.

Dám na rozpálené GHÍ. 

Posadím květ do másla obalenou stranou a stopkou nahoře.

Jakmile se začne smažit, doleju na květ zbytek hrašky

a nůžkami odstřihnu hrubou stopku a zelené stoply květů,

aby chuťově nerušily.

V ten moment se vytvoří bezová placka, mohu obrátit a opéct po druhé straně.

Je to velmi chutné jídlo.

Já ale mám ráda maso,

takže jsem si k němu udělala kvalitní hovězí mleté maso na grilu,

lilek na grilu a pár hranolek z celeru.

Ze zakysané smetany a trošky tatarky jsem vytvořila omáčku, do které celerové hranolky namáčím.


BEZOVÁ LIMONÁDA

 

 

recept doplním